Agricultorii vor beneficia de asistență tehnică pentru elaborarea planurilor de afaceri
Foto: www.realitatea.md

Agricultorii vor beneficia de asistență tehnică pentru elaborarea planurilor de afaceri

4 știri, 9

Agricultorii din Republica Moldova care vor accesa credite în condiții avantajoase în cadrul programului „Livada Moldovei” vor beneficia de asistență tehnică pentru elaborarea planurilor de afaceri și accelerarea proiectelor de investiții. Anunțul a fost făcut în cadrul primei ședințe a Consiliului de Observatori a asistenței tehnice în sprijinul implementării activităților desfășurate de „Livada Moldovei”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, ministrul Liviu Volconovici a spus la ședință că este salutabil faptul că după ce a fost semnat contractul în iulie 2014 între Banca Europeana de Investiții și Guvernul de la Chișinău, în baza căruia a fost acordat un împrumut de 120 de milioane de euro, se acordă și asistența tehnică. Prin instruiri, schimb de experiență beneficiarii vor fi ajutați să-și dezvolte afaceri în agricultură.

„Vor învăța să scrie un plan de afaceri, să elaboreze proiecte investiționale, precum și să își dezvolte capacitățile pentru a absorbi acest împrumut. Beneficiari vor fi producătorii de fructe, nuci, pomușoare, struguri de masă, dar și întreprinderile cu activități de post-recoltare și procesare”, a spus Liviu Volconovici.

Potrivit ministrului, 10% din împrumuturile din cadrul programului sunt oferite sectorului educațional și științific, contribuind astfel la îmbunătățirea pre...

    Citește pe realitatea.md