Ai putea merge în Grecia în această vară doar dacă ești testat negativ la coronavirus înainte de a urca în avion3Foto© publika.md

Ai putea merge în Grecia în această vară doar dacă ești testat negativ la coronavirus înainte de a urca în avion

, 5 știri, 11 vizualizări

Toți turiștii care vor dori să viziteze Grecia în această vară ar putea veni condiționat: să aibă rezultat negativ la testul pentru coronavirus, înainte de a urca în avion. Afirmația îi aparține ministrului grec al turismului, care a precizat că oamenii aflați în avion trebuie să se simtă în siguranță. El a recunoscut că nu a fost luată încă o decizie finală.

Grecia intenționează ca în 1 iulie să deschidă sezonul turistic.

"Scopul este de a face verificări în țara de plecare, astfel încât oamenii aflați deja în avion să se simtă în siguranță că alți pasageri au test negativ pentru coronavirus", a declarat Charis Theoharis pentru ziarul german Faz, scrie greekreporter.com, citat de presa de peste Prut.

Deși a subliniat că epidemiologii nu au luat încă o decizie finală, ministrul a spus că „oamenii trebuie să se poată odihni și să nu se întrebe constant pe plajă cât de mare este rata infecției în țara din care vine turistul care stă sub umbrela din apropiere".