Air Berlin a anulat aproximativ 100 de zboruri

Air Berlin a anulat aproximativ 100 de zboruri

10 știri, 4

Operatorul aerian german „Air Berlin”, aflat în insolvență, a anulat marți aproximativ 100 de zboruri, după ce aproximativ 200 de piloți au anunțat că sunt bolnavi și că nu se pot prezenta la serviciu, scrie Reuters.

Conform informațiilor disponibile pe site-ul companiei, printre zborurile anulate se numără curse cu plecare de pe aeroporturile Berlin Tegel, Dusseldorf, Hamburg și Koln. Absențele piloților afectează atât operațiunile proprii ale „Air Berlin”, cât și o serie de zboruri pe care compania le efectuează pentru divizia Eurowings a Lufthansa, cu care a încheiat un contract.

Îmbolnăvirea în masă a piloților amenință însăși existența companiei și diminuează șansele în vederea păstrării locurilor de muncă după încheierea procedurilor de vânzare, susține operatorul aerian german.

Potrivit „Air Berlin”, circa 200 de piloți, majoritatea căpitani, au anunțat că sunt bolnavi și nu își pot desfășura activitatea.

Într-un comunicat separat, reprezentanții sindicatului piloților, Vereinigung Cockpit, s-au arătat surprinși de numărul mare de absențe anunțate marți. Potrivit acestora, sindicatul nu și-a îndemnat membrii să declare că sunt bolnavi.

„Air Berlin”, a doua mare companie aeriană germană, și-a cerut insolvența luna trecută, după ce Etihad Airways, principalul acționar, și-a retras sprijinul financiar.

O situație similară a fost înregistrată anul trecut de operatorul aer...

    Citește pe deschide.md