Air Moldova, sancționată de poliție! A îngrădit accesul la informații de interes public
Foto: www.realitatea.md

Air Moldova, sancționată de poliție! A îngrădit accesul la informații de interes public

6 știri, 16

Compania Aeriană de Stat „Air Moldova” a fost sancționată pentru îngrădirea accesului la informații de interes public. Asociația Obștească „Juriștii pentru Drepturile Omului” a depus la data de 22 decembrie 2017, la Inspectoratul de Poliție Botanica, o plângere prin care a solicitat sancționarea contravențională a persoanelor responsabile, care nu au prezentat informațiile de interes public solicitate de asociație, astfel încălcând dispozițiile Legii privind accesul la informație.

În concret, „Juriștii pentru Drepturile Omului” a solicitat de la Air Moldova umătoarele informații: entitățile și avocații care au prestat servicii juridice și de consultanță companiei, sumele onorariilor plătite și suma totală a creditelor contractate de compania aeriană, precum și bunurile imobile oferite drept gaj, inclusiv valoarea de piață a acestora la contractarea creditelor bancare pentru o perioadă de 7 ani.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Botanica, în cadrul examinării materialelor, au fost constatate elementele constitutive ale contravenției prevăzute de art. 71 alin. (1) din Codul Contravențional, adică încălcarea legislației privind accesul la informațieși cu privire la petiționare, fiindu-i aplicată persoanei cu funcție de răspundere din cadrul companiei sancțiunea contravențională sub formă de amendă.

Menționăm că încălcarea intenționată a dispozițiilor legale privind accesul la...

    Citește pe realitatea.md    Tendințe