Ala Nemerenco: Ministerul sănătății nu este pregătit pentru venirea vaccinului anti-COVID-19© noi.md

Ala Nemerenco: Ministerul sănătății nu este pregătit pentru venirea vaccinului anti-COVID-19

, 5 știri, 16 vizualizări

După ce consilierul prezidențial Ala Nemerenco, a declarat în cadrul unei emisiuni „În Profunzime” că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu este pregătit pentru venirea vaccinului anti-COVID-19, reprezentanții MSMPS susțin că depun toate eforturile pentru a asigura populația R. Moldova cu vaccin sigur și eficient,  în termeni cât mai rezonabili pentru a preveni transmiterea virusului SARS-COV-2.

Potrivit MSMPS, în perioada 20-21 iulie, specialiștii epidemiologi din R. Moldova au participat la consultări cu reprezentanții Alianței Globale pentru Vaccinuri și Imunizări (GAVI), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Coaliția pentru inovații în pregătirea antiepidemică (CEPI), unde au fost discutate aspectele dezvoltării, producerii, testării și livrării vaccinurilor împotriva infecției COVID-19.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a remis o scrisoare de intenție în adresa Organizației Mondiale a Sănătății, pentru a participa la programul WHO COVAX Facility Program, iar la 30 iulie a fost aprobată eligibilitatea Republicii Moldova de acces la vaccinurile împotriva infecției COVID-19.