Alegătorii vor merge la vot cu pixul de acasă, cu mănuși și măști© noi.md

Alegătorii vor merge la vot cu pixul de acasă, cu mănuși și măști

, 6 știri, 2 vizualizări

Cu pixul de acasă, în măști de protecție, cu mănuși și păstrând distanța socială de cel puțin un metru – astfel ar putea merge alegătorii la vot la alegerile locale noi din 6 septembrie și la cele prezidențiale din 1 noiembrie. La intrare în secția de votare, se va efectua obligatoriu termometria fiecărui alegător.

Totodată, urna mobilă va ajunge acasă nu doar la persoanele în etate, cu dizabilități locomotorii sau cu alte probleme de sănătate, ci și la alegătorii care se află în regim de autoizolare. Regulile se regăsesc în proiectul unei instrucțiuni cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în perioada electorală, elaborat de Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

În ziua alegerilor, până la deschiderea secției de votare, urmează să fie organizată curățarea generală și dezinfectarea întregului local al secției de votare, precum și prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafețelor și echipamentului folosit. Localul secției de votare urmează să fie amenajat în corespundere cu respectarea distanței sociale de un metru între funcționarii electorali.