ALERTĂ: "Europa se află deja în raza rachetelor nord-coreene, NATO în pericol"
Foto: radiochisinau.md

ALERTĂ: "Europa se află deja în raza rachetelor nord-coreene, NATO în pericol"

5 știri, 12

BUCUREȘTI, 30 oct — Sputnik. Statele membre NATO sunt deja în pericol, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, informează RT.

"Recunoaștem că Europa a intrat și în raza de acțiune a rachetelor nord-coreene, iar statele membre NATO sunt deja în pericol", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Potrivit acestuia este nevoie de eforturi diplomatice pentru a găsi o soluție pașnică a conflictului.

"NATO are capacitățile și hotărârea de a răspunde la orice amenințare și la orice agresor", a precizat el subliniind că alianța militară nu dorește război.

"Nu există aliați NATO și bineînțeles că NATO nu dorește război… ar fi un dezastru", a adăugat oficialul.

Stoltenberg urmează să viziteze Japonia luni și marți, unde se va întâlni cu premierul japonez Shinzo Abe și ministrul Apărării, Itsunori Onodera. Șeful NATO va vizita, de asemenea, baza marinei japoneze din Yokosuka înainte de a porni spre Coreea de Sud.

NATO nu este implicată direct în încercările de a rezolva criza nord-coreeană, dar Alianța sprijină pe deplin aliații din regiune pe care SUA au promis să ii protejeze.

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, aflat sâmbătă în Coreea de Sud, a fost categoric în răspunsul său la un atac al Phenianului.

"Nu faceți nici o greșeală — orice atac asupra Statelor Unite sau aliaților noștri va fi înfrânt. Și orice utilizare a armelor nucleare va fi ...

    Citește pe ro.sputnik.md