Alexandru Slusari, după audierea lui Filat: Răspunderea pentru inacțiunile juridice o poartă Leancă, Lazăr, Drăguțanu și Candu5Foto2Video© agora.md

Alexandru Slusari, după audierea lui Filat: Răspunderea pentru inacțiunile juridice o poartă Leancă, Lazăr, Drăguțanu și Candu

, 11 știri, 19 vizualizări

Fostul premier, Vlad Filat a fost audiat astăzi de către Comisia parlamentară de anchetă, care investighează furtul din sistemul bancar. Potrivit membrilor acestei Comisii, la unele capitole Filat a spus câte ceva nou și util mersului anchetei, iar în alte cazuri, declarațiile sale nu va schimba nimic.

„Ceea ce s-a întâmplat în 2014 nu putea fi evitat. Asta trebuia schimbat înainte, trebuia de modificat legislația. Eu vreau ca oamenii să înțeleagă că, înainte de a acționa, ei au modificat legile și nici la două săptămâni au început să acționeze. Este foarte grav ceea ce s-a întâmplat.

De aceea trebuie să facem nu doar o expertiză financiară sau legislativă ci și să întreprindem multe alte acțiuni.În primăvara anului 2015, Vlad Filat a fost într-o parte. Acum el este în temă și este obligat să vorbească. Situația s-a schimbat. El oferă informații”, a afirmat după audieri deputatul socialist, membrul Comisiei de anchetă, Vladimir Golovatiuc.