Alte 100 de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în țară. Anunțul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale2Foto© deschide.md

Alte 100 de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în țară. Anunțul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

, 13 știri, 8 vizualizări

Un nou lot de 100.000 de doze de vaccin antigripal, pentru imunizarea grupurilor și a contingentelor cu risc sporit de îmbolnăvire la gripa sezonieră, în această săptămână va fi expediat în toate instituțiile medico-sanitare din teritorii.

Vaccinul, în cantitate de 85.000 de doze, în sumă estimativă de 550 mii dolari, a fost donat țării noastre de către Centrul pentru Vaccinuri Echitate (CVE-Task Force for Global Health) SUA, prin intermediul UNICEF, în baza prevederilor Memorandumului semnat între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și CVE, transmite un comunicat al ANSP.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a achiziționat suplimentar 15.000 doze de vaccin antigripal, prin intermediul UNICEF, în sumă de 83 mii dolari.