Alte trei nave cu cereale ucrainene au pornit din porturile de la Marea Neagră3Foto© agora.md

Alte trei nave cu cereale ucrainene au pornit din porturile de la Marea Neagră

, 6 știri, 6 vizualizări

Vineri, trei nave cu cereale ucrainene au plecat din porturile de la Marea Neagră, iar încă una se îndreaptă spre Ucraina pentru încărcare. Despre aceasta a anunțat ministerul apărării din Turcia, conform AFP cu referire la Agerpres.

Transporturile maritime din Ucraina se efectuează sub supravegherea Centrului de Coordonare Comună înființat la Istanbul în urma înțelegerii internaționale din 22 iulie. Rusia și Ucraina au semnat acorduri separate validate de Turcia și ONU pentru a permite reluarea exporturilor de cereale ucrainene, blocate din 24 februarie, și de produse agricole rusești pentru care nu se aplică sancțiunile occidentale.

Cargoul Navistar, sub pavilion panamez, a pornit de la Odesa către Ringaskiddy, în Irlanda, având la bord 33.000 de tone de porumb. Rojen, sub pavilion maltez, transportă 13.000 de tone de porumb de la Cernomorsk către Teesport, în Anglia. Nava turcească Polarnet, care aștepta la Cernomorsk, se îndreaptă către Karasu, port de pe coasta turcă a Mării Negre. Cargoul Fulmar, cu pavilion din Barbados, urmează să ajungă la Cernomorsk, unde va fi încărcat cu cereale, arată informațiile difuzate de CCC și de ministerul apărării de la Ankara, potrivit sursei citate.