Delegația Germaniei la Chișinău: „În fața Ambasadei RM de la Berlin nu a avut loc niciun incident legat de securitate”
Foto: www.moldova.org

Delegația Germaniei la Chișinău: „În fața Ambasadei RM de la Berlin nu a avut loc niciun incident legat de securitate”

6 știri, 4

Conform poliției și autorităților germane de securitate pe 7 septembrie în fața Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident relevant legat de securitate. Anunțul a fost făcut astăzi de Ambasada Germaniei la Chișinău.

„Reacțiile și relatările contrare în presă sunt eronate. Declarațiile false de acest gen periclitează încrederea cetățenilor Republicii Moldova în informații verificabile și fondate pe dovezi. Acestea nu corespund standardelor europene și scot în evidență importanța profesionalismului și independenței mass-media”, se mai arată în mesajul Ambasadei.

Reamintim că la 7 septembrie mai multe instituții media au declarat că Ambasada R. Moldova din Berlin ar fi fost evacuată din cauza unor amenințări cu moartea.

Ulterior, Ministerul de Externe de la Chișinău a declarat căAmbasada Moldovei de la Berlin și consulatul de la Frankfurt și-au sistat temporar activitatea din cauza semnalelor de amenințare, urmare a unor acțiuni anunțate de un grup de cetățeni turci. Ministerul de Externe a spus atunci că forțele de ordine vor asigura securitatea misiunilor diplomatice.The post Ambasada Germaniei: Pe 7 septembrie, în fața Ambasadei R.Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident legat de securitate appeared first on Moldova.org.

    Citește pe moldova.org