Ambasadorul american catre Dodon: „Orice asistența ar trebui sa fie in concordanța cu protejarea suveranitații Republicii Moldova”2Foto© deschide.md

Ambasadorul american catre Dodon: „Orice asistența ar trebui sa fie in concordanța cu protejarea suveranitații Republicii Moldova”

, 7 știri, 19 vizualizări

Creditul pe care autoritățile intenționează să îl ia din Rusia nu vine să redirecționeze economia R. Moldova, ci să-l mențină pe Igor Dodon la putere. Părerea aparține lui Victor Chirilă, directorul Executiv al Asociației pentru Politică Externă, citat de TVR MOLDOVA. „Asistența pe care ne-a oferit-o până în prezent Rusia și China este infimă în comparație cu asistența pe care ne-o oferă UE și comunitatea occidentală. Mă refer la SUA, FMI, Banca Mondială, etc. Aceștia sunt partenerii noștri de nădejde, care ne vor ajuta să facem față crizei COVID și să repornim economia”, afirmă Chirilă.

Portalul Deschide.md îl citează pe raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache, care se arată preocupat de acordul de împrumut pe care Guvernul PSRM-PDM și președintele Dodon l-au încheiat cu Federația Rusă.

Potrivit acestuia, apar semne de întrebare atunci când vine vorba de argumentele, politice și economice, pentru care guvernul Chicu i-a oferit o asemenea șansă Moscovei să schimbe destinul unei națiuni. „Banii pe care o țară alege să îi acceseze nu sunt fără culoare. Și nici modul sau condițiile în care astfel de fonduri sunt acordate nu sunt indiferente”, afirmă demnitarul.