Ambasadorul României, Daniel Ioniță, a participat la prima ediție a Forumului Investițional Chișinău9Foto© publika.md

Ambasadorul României, Daniel Ioniță, a participat la prima ediție a Forumului Investițional Chișinău

, 11 știri, 5 vizualizări

Astăzi a avut loc deschiderea oficială a Forumului Investițional Chișinău, ediția I. Reuniunea este prevăzută pentru zilele de 30 - 31 mai. Proiectul aparține Administrației publice locale și are drept scop atragerea fluxurilor investiționale pe domenii cu potențial de dezvoltare în municipiul Chișinău, prin intermediul investitorilor străini.

Prim-ministrul, prezent la eveniment, a menționat că municipiul Chișinău este centrul economic al țării. Aici locuiește aproape o jumătate din populația țării, cea mai mare forță de muncă și tot în capitală sunt concentrate cele mai multe companii care generează cele mai mari venituri și respectiv, cele mai mari plăți în buget. De aceea, când sunt elaborate și promovate politicile statului, la nivel de Guvern, indiferent de domeniu, se ia în calcul impactul acestora asupra populației și agenților economici din Chișinău.

Totodată, premierul a vorbit despre prolemele capitalei care trebuie soluționate. „Și eu vin la muncă pe aceleași drumuri pe care vin toți chișinăuienii, văd pe străzi construcții haotice, comerț stradal, stau în ambuteiaje uneori. Foarte mult îmi doresc ca orașul Chișinău să devină un loc de unde copiii și nepoții mei, ai dumneavoastră, ai tuturor, să nu mai vrea să plece în străinătate. Antreprenorul trebuie să vrea să facă afaceri aici, iar investitorul – să se simtă în siguranță și primit cu ospitalitate aici”, a specificat Pavel Filip.