Ambasadorul României la Chișinău, despre taxele de roaming4Foto© deschide.md

Ambasadorul României la Chișinău, despre taxele de roaming

, 10 știri, 7 vizualizări

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, consideră că taxele de roaming între România și R. Moldova sunt foarte mari, însă ambasadorul s-a arătat convins că există voință politică între cele două părți pentru soluționarea aceste probleme și va fi indentificată o soluție în folosul cetățenilor de pe cele două maluri ale Prutului.

Declarația a fost făcută aseară în platoul emisiunii Articolul VII de la TVR Internațional.

Daniel Ioniță declară că pentru a realiza o conexiune directă între România și Republica Moldova trebuie să găsim o soluție și în problema roaming-ului între cele două părți.

"Pentru prima dată s-a vorbit despre eliminarea taxelor de roaming între România și R. Moldova cu prilejul aniversării Centenarului, 1 decembrie 2018, în rest taxele de roaming între România și R. Moldova sunt foarte, foarte mari, sunt aproape la fel de mari ca și cum am vorbi cu Australia sau Noua Zeelandă, nu cred că este normal și aici voința celor două părți sunt convins că va contribuii la identificarea unei soluții în folosul cetățenilor de pe cele două maluri ale Prutului. Trebuie să ajutăm ca această conexiune directă să aibă loc, inclusiv prin chestiunile respective."