Ambasadorul UE la Chișinău: Criza sanitară nu este o scuză pentru a opri schimbările care trebuie să aibă loc© moldova.europalibera.org

Ambasadorul UE la Chișinău: Criza sanitară nu este o scuză pentru a opri schimbările care trebuie să aibă loc

, 5 știri, 8 vizualizări

Totodată, ambasadorul atrage atenția că „această criză nu este nicio scuză pentru schimbările care trebuie să aibă loc”. „Cei care nu vor face reforme, inclusive cele atât de importante din justiție, nu vor putea oferit cetățenilor o oportunitate și după depășirea crizei provocată de pandemia de coronavirus”, a declarat oficialul într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, citat de IPN.

„Eu cred că banii vor ajunge în câteva zile, tocmai când se termină toată procedura tehnică. Sunt bani destinați bugetului de stat, este vorba despre a doua tranșă a asistenței macrofinanciare din programul semnat în 2017. Din păcate, numai acum s-a putut să se plătească tranșa a doua a acestei asistențe”, a notat Peter Michalko.

Ambasadorul a menționat că din această asistență macrofinanciară, nu toate trei tranșe vor putea să fie oferite. Pentru tranșa a doua s-au îndeplinit condițiile, sunt foarte clar exprimate în memorandumul de înțelegere și există și precondiții politice care au fost și ele evaluate pozitiv.