Anchetă de serviciu pe numele unui angajat al Poliției de Frontieră, suspectat de luare de mită4Foto© publika.md

Anchetă de serviciu pe numele unui angajat al Poliției de Frontieră, suspectat de luare de mită

, 5 știri, 3 vizualizări

Ieri, 28 octombrie curent, în punctul de trecere Tudora, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat un cetățean moldovean de 43 de ani, la volanul unui microbuz marfar. În timpul controlului de rigoare s-au depistat mai multe colete pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență.

Acest fapt a și condus la întocmirea actelor de constatare privind comiterea contravenției prevăzute de art. 197 alin. (3) din CC al RM, conform indicilor ,,Încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane și mărfuri”.

Totodată, în cadrul documentării cazului, șoferul a declarat că duminică, 27 octombrie 2019, a traversat prin punctul de trecere Tudora, unde un angajat al Poliției de Frontieră i-ar fi facilitat trecerea ilicită a frontierei, contra unei sume de bani. Însă, la intrarea în Ucraina, autoritățile de frontieră și vamale ucrainene nu i-a autorizat trecerea frontierei de stat. O perioadă acesta a staționat pe teritoriul tranzit dintre cele două puncte de trecere, ca ulterior să revină în țară pentru a se clarifica cu situația sa.