Andrei Galbur: PD va consolida rolul Republicii Moldova pe arena internațională în calitate de partener responsabil, credibil și previzibil4Foto© tribuna.md

Andrei Galbur: PD va consolida rolul Republicii Moldova pe arena internațională în calitate de partener responsabil, credibil și previzibil

, 5 știri, 2 vizualizări

Fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, în cadrul unui interviu pentru coment.md, a vorbit despre realizările înregistrate în perioada Guvernului Filip în domeniul relațiilor externe, dar și despre prioritățile PDM în domeniul afacerilor externe și integrării europene în continuare, informează CURENTUL.

„În perioada anilor 2016-2018, Guvernul Filip a înregistrat rezultate concrete, nu declarative, în domeniul politicii externe. Vorbim aici în special de dezghețarea relațiilor cu partenerii de dezvoltare, în particular cu UE și SUA. În rezultat, cooperarea cu aceștia a căpătat o formă pragmatică, unde contează faptele, și nu vorbele.

Pentru deblocarea asistenței financiare externe și avansarea relațiilor politice/economice cu UE, Guvernul a realizat peste 80 de condiționalități privind agenda de reforme prioritare.