Andrei Năstase anunță că în scurt timp procurorul general va cere ridicarea imunității mai multor deputați din opoziție11Foto1Video© adevarul.ro

Andrei Năstase anunță că în scurt timp procurorul general va cere ridicarea imunității mai multor deputați din opoziție

, 20 știri, 6 vizualizări

Andrei Năstase a declarat că membrii coaliției PSRM-ACUM au convenit să se convoace în ședințe extraordinare ale Parlamentului, pentru a examina și aproba un șir de proiecte de importanță majoră pentru țară. La una dintre ședințe ar putea veni procurorul general interimar al țării, Dumitru Robu și să solicite ridicarea imunității parlamentare a unor deputați. Despre aceasta a vorbit ministrul Afacerilor Interne pentru Sputnik Moldova.

Ministrul susține că solicitarea de retragere a imunității va fi făcută în dosarul intentat de Procuratură pentru uzurparea puterii în stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova. Acest lucru s-ar putea produce în zilele de 12 sau 13 august.

„În mod obligatoriu se va produce acest lucru. Ne-am angajat să ne convocăm în ședințe extraordinare pe 12 sau 13 august și atenție - vor fi surprize pentru foarte mulți. Ne-am angajat într-un proces de deoligarhizare a statului”, a declarat Năstase.