Andrei Năstase | Asumarea de către Guvern a reformei Procuraturii este pe deplin justificată© ziarulnational.md

Andrei Năstase | Asumarea de către Guvern a reformei Procuraturii este pe deplin justificată

, 7 știri, 19 vizualizări

„Să nu uităm că acest Guvern a fost votat de același Parlament care a adoptat și Hotărârea privind starea de captivitate a statului nostru și necesitatea de dezoligarhizare. O hotărâre pe a cărei aplicare imediată am insistat chiar de la adoptare și voi insista și în continuare. Pentru că de deoligarhizare avem nevoie, nu de reoligarhizare”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

El susține că asumarea de către Guvern a reformei Procuraturii este pe deplin justificată.

„În alte condiții, ale unui stat în care dăinuie normalitatea democratică, probabil că aș fi dat o altă apreciere unui asemenea demers. Însă suntem departe de acest deziderat al unui stat de drept și al unei democrații consolidate. Astfel, măsura pe care ne-am asumat-o este pe deplin justificată, fiind unicul mod prin care ne putem asigura că vom răspunde așteptărilor cetățenilor”,  a mai spus Năstase.

Guvernul a anunțat că își asumă răspunderea în fața Parlamentului de modificare a Legii Procuraturii, așa încât premierul Maia Sandu să poată selecta cel puțin doi candidați la funcția de procuror general, pe care îi va înainta Consiliului Superior al Procuraturii. Decizia Guvernului vine după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a decis să anuleze rezultatele concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror.