Andrei Spînu: În septembrie-octombrie elevii vor învăța cu prezență fizică la școală3Foto© agora.md

Andrei Spînu: În septembrie-octombrie elevii vor învăța cu prezență fizică la școală

, 6 știri, 2 vizualizări

Planul de contingență propus de Guvern are menirea de a pregăti cetățenii pentru scenariul reducerii sau sistării livrării gazelor, nu pentru a-i speria. O spune vicepremierul Andrei Spînu, potrivit căruia Gazprom a redus sau a sistat complet livrările de gaze pentru state mult mai bogate decât Republica Moldova, iar asta obligă autoritățile să ia în considerare un scenariu similar.

Vicepremierul spune că învățământul online este o modalitate de a economisi resursele energetice, însă dă asigurări că acest lucru nu se va întâmpla în lunile septembrie-octombrie și nici în școlile care nu se încălzesc cu gaz, transmite IPN. În cazul în care Gazprom va reduce livrările de gaze, procesul de învățământ va avea loc online 10 zile/lună.

„Nimeni nu-și dorește ca învățământul să fie online. Cu siguranță, în septembrie-octombrie, toți elevii vor învăța cu prezență fizică. Credem că și în noiembrie, la fel. Ulterior, ar putea apărea o situație de criză, dar vom lua deciziile în funcție de situația creată. În același timp, avem foarte multe școli care nu se încălzesc cu gaz. Ele, cu siguranță, nu vor trece la învățământul online.