Andrian Candu: Legea privind declararea voluntară a bunurilor și stimularea fiscală a fost coordonată cu FMI și BM
Foto: www.europalibera.org

Andrian Candu: Legea privind declararea voluntară a bunurilor și stimularea fiscală a fost coordonată cu FMI și BM

12 știri, 4

Legea privind declararea voluntară a bunurilor și stimularea fiscală, care a intrat în vigoare la 1 octombrie curent, va fi dezbătută astăzi în plenul Parlamentului. O declarație în acest sens a făcut președintele parlamentului, Andrian Candu.

"O lege intrată în vigoare la 1 octombrie este cea despre declararea voluntară a bunurilor, cunoscută ca și legea amnistiei. Am mai spus în fața voastră că dacă vor exista chestiuni pe care noi trebuie să le coordonăm cu Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială și dacă partenerii noștrii care sunt Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială în baza unor evaluări și a misiunilor tehnice care urmează să fie la Chișinău, ele au fost pe parcursul lunii septembrie și octombrie la Chișinău, se va constata că trebuie să mai intervenim în legislație pentru a mai corecta sau a mai ajusta unele chestiuni ca să asigurăm că nu există nici macăr cât negru sub unghie vreo probabilitate de spălare de bani, de persoanele care sunt responsabile să facă declarații de venituri, cum sunt cele sub pachetul de integritate, să nu poată să facă ei declararea voluntară.

Chiar aici am discutat și am răspuns la întrebări: ce se întâmplă cu rudele și multe altele. După acele misiuni tehnice ale Fondului Monetar Internațional s-au găsit unele precizări care trebuie făcute în lege și respectiv s-a elaborat proiectul de lege.

Astăzi Guvernul vine cu viziune...

    Citește pe publika.md