Andrian Candu efectuează o vizită oficială în Turcia
Foto: www.eurotv.md

Andrian Candu efectuează o vizită oficială în Turcia

8 știri, 7

Președintele Parlamentului Andrian Candu se va afla în perioada 12 – 14 septembrie 2017 în Republica Turcia, unde efectuează o vizită oficială, la invitația omologului său, președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Ismail Kahraman.

Oficialii urmează să discute despre fortificarea relațiilor moldo-turce pe dimensiunea parlamentară în cadrul Grupului de prietenie, inclusiv a organizațiilor internaționale, dar și despre colaborarea eficientă cu autoritățile UTA Găgăuzia pe platforma legislativului.

Andrian Candu este însoțit de Președintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Vladimir Cîssa. Din Delegația parlamentară fac parte vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Președintele Grupului de prietenie Republica Moldova – Republica Turcia, Anatolie Zagorodnîi, membru al Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media și membru al Grupului de prietenie Republica Moldova – Republica Turcia, Nicolai Dudoglo, vicepreședintele Comisiei mediu și dezvoltare regională, Nae-Simion Pleșca.

Vizita în capitala Turciei va începe cu depuneri de flori la Mausoleul Anıtkabir din Ankara, construit în cinstea lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne și primul președinte al Republicii.

Programul vizitei mai include și alte întrevederi, precum și o Recepție oficială dedicată aniversării a 26 de ani de independență a Republicii Moldova,...

    Citește pe timpul.md