Pavel Filip si Andrian Candu depun flori la Ambasada SUA in memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001

Pavel Filip si Andrian Candu depun flori la Ambasada SUA in memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001

17 știri, 6

Președintele țării, Andrian Candu și premierul Pavel Filip au depus flori la Ambasada SUA în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001. Potrivit șefului Legislativului, Moldova este alături de cetățenii SUA și alături de toți cei care au avut de suferit.

"În această zi de septembrie ne aducem aminte de cele intâmplate în SUA, atentatele care au avut un impact global, în special cele de la New York. Este un fenomen care îl simt multe state, încă mai sunt multe victime. Pentru a contracara astfel de fenomene e nevoie de compasiune, înțelegere, solidaritate, dar și de mobilizarea tuturor forțelor. Cetățenii Republicii Moldova sunt alături și de cetățenii SUA și alături de toți cei care au avut de suferit", a menționat Andrian Candu.

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că doar printr-un efort comun pot fi contracarate asemenea crime.

"În general, actele teroriste sunt cele mai abominabile crime care pot exista pentru că nu le poți înțelege foarte bine care este originea și care este, de fapt, scopul. Cred că sunt cele mai groaznice. Acest atac terorist din 2001, din punctul meu de vedere, a schimbat percepția omenirii despre terorism pentru că a fost ceva ieșit din comun. Cred că după acea dată, 11 septembrie 2001, întreaga lume s-a mobilizat mai bine, pentru că doar printr-un efort comun pot fi contracarate asemenea crime.

Țara noastră este pregătită și ...

    Citește pe publika.md