Angajați neoficial și produse cu termen expirat, depistate de polițiști într-un magazin alimentar

Angajați neoficial și produse cu termen expirat, depistate de polițiști într-un magazin alimentar

9 știri, 4

http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2017/09/video-16.mp4

Ofițerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun.Chișinău au efectuat verificări inopinate la un magazin alimentar din strada Mitropolit Dosoftei, unde au fost depistate și documentate grave încălcări a legislației în vigoare. La momentul controlului polițiștii au depistat două vânzătoare, dintre care una angajată neoficial și nu dispunea de cartea medicală obligatorie.

Fiind verificat aparatul de casă și control, s-a constatat că peste 1000 de lei n-ar fi fost contabilizați corespuzător, iar registrul nu este completat corespunzător. Totodată s-au depistat produse alimentare cu termenii de valabilitate expirați, păstrate în condiții insalubre, iar schema de evacuare în caz de incendiu lipsea pe perete.

În acest context, toate încălcările au fost consemnate prin procesul verbal de cercetare la fața locului, care va fi transmis pentru luare de atitudine conform competenței către Inspectoratul Fiscal de Stat, Inspecția Muncii, ANSA și Agenția pentru protecția consumatorilor.

Ca rezultat al acțiunilor de cercetare, persoanele vizate în materialele acumulate de către polițiști, urmează să se prezinte la Inspectorat pentru chestionări suplimentare.

Agentul economic riscă să fie sancționat de către polițiști cu amendă în mărime de până la 15 000 lei.

    Citește pe politiacapitalei.md