Angajații din sectorul HoReCa cer să fie incluși în a II-a etapă de vaccinare anti-COVID-193Foto© deschide.md

Angajații din sectorul HoReCa cer să fie incluși în a II-a etapă de vaccinare anti-COVID-19

, 5 știri, 11 vizualizări

Asociația MĂR solicită autorităților includerea angajaților HoReCa în a II-a etapa a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Reprezentanții MĂR spun că HoReCa este o industrie cu mulți angajați, care au constant contact direct cu publicul, fiind expuși unui risc crescut de infectare, iată de ce este necesară includerea angajaților în etapa a II-a de vaccinare.

„Sectorul HoReCa nu este doar una dintre cele mai afectate industrii din cauza pandemiei Covid-19, dar și o industrie cu mulți angajați, care au constant contact direct cu publicul, fiind expuși unui risc crescut de infectare. Cu toate acestea, datorită bunii organizări și respectării măsurilor de control și prevenție, în sectorul HoReCa nu au fost înregistrate focare de infecții.

Totuși, fiind un grup care este expus unui risc mare de infectare, reprezentanții HoReCa cer autorităților să fie incluși în II-a etapă a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19. Imunizarea angajaților HoReCa va putea garanta un mediu sigur de lucru și va permite sectorului revenirea la un regim normal de activitate.