Angajații Poliției de Frontieră au primit nouă automobile noi de serviciu3Foto© zdg.md

Angajații Poliției de Frontieră au primit nouă automobile noi de serviciu

, 5 știri, 6 vizualizări

Angajații Poliției de Frontieră au primit miercuri, 17 august, nouă automobile de serviciu noi, donație oferită de partenerii de dezvoltare. Noile achiziții sunt importante pentru desfășurarea eficientă a activității angajaților din prima linie, contribuind la creșterea mobilității și capacității de răspuns, inclusiv reziliență la crize în desfășurare la frontiera de stat, anunță Poliția de Frontieră.

„Șase autoturisme Ford Ranger au fost achiziționate în cadrul proiectului „Emergency response to Ukraine crisis-affected persons in Moldova”, finanțat de Biroul Populației, Refugiaților și Migrației al Departamentului de Stat al SUA și implementat de OIM Moldova, iar trei VW T6 au fost procurate cu suportul financiar al UNHCR”, se arată într-o notă informativă a Poliției de Frontieră.

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Rosian Vasiloi susține că, în continuare, în comun cu responsabilii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), vor contribui la modernizarea capacităților de mobilitate și tehnologizare a subdiviziunilor din prima linie pentru a asigura un nivel înalt de siguranță la frontiera de stat.