ANI, la raport în fața deputaților. În 2021, au fost remise către judecători 16 cereri de dispunere a confiscării averii2Foto© curentul.md

ANI, la raport în fața deputaților. În 2021, au fost remise către judecători 16 cereri de dispunere a confiscării averii

, 5 știri, 2 vizualizări

Pe parcursul anului 2021, Autoritatea Națională de Integritate a primit 1341 de petiții și sesizări privind incidentele de integritate. Astfel, inspectorii de integritatea au emis 1.301 de procese verbale. Dintre acestea 404 sunt procese verbale de inițiere a controalelor. Datele au fost prezentate de președintele interimar al ANI Lilian Chișca la ședința din 1 iulie a Parlamentului.

ANI, autoritatea care are în misiune de a implementa și a exercita integritatea în exercitarea unei funcții publice sau de demnitatea publică și de a preveni actele de corupți prin controlul averii, intereselor personale, incompatibilităților, a recepționat în anul trecut 65.232 de declarații de avere și interes personal.

Pe parcursul anului 2021, la ANI au intrat 1.341 de petiții și sesizări privind incidentele de integritate, 267 de declarații de conflict de interes real care au fost examinate și soluționate de inspectori. La fel, în anul trecut au fost eliberate 547 de certificate de integritate ca urmare a solicitării instituțiilor publice care au organizat concurs pentru numiri în funcție. Au fost depuse 127 de sesizări de oficiu.