ANRE a aprobat micșorarea prețurilor pentru energia electrică3Foto© deschide.md

ANRE a aprobat micșorarea prețurilor pentru energia electrică

, 9 știri, 4 vizualizări

La 31 iulie 2020, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat reducerea tarifelor și prețurilor reglementate pentru energia electrică.

Aceasta a devenit posibilă datorită următorilor factori obiectivi și anume: diminuarea prețului mediu de procurare a energiei electrice de la furnizorul central de energie electrică de la 163 bani/kWh la 146 bani/kWh sau cu 10%, diminuarea prețului de achiziție a energiei electrice cu 7%, devierile tarifare pozitive acumulate până la 1 iulie 2020 și   evoluția cursului de schimb mediu anual al monedei naționale față de dolarul SUA pentru anul 2020, estimat la nivel de 17,9 lei/USD, față de cursul de schimb mediu anual al monedei naționale de 17,58 lei/USD inclus în tarifele/prețurile în vigoare (cu +1,8 %).

Astfel, consumatorii finali deserviți de  Î.C.S. ,,Premier Energy” S.R.L. ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă (0,4 kV) vor achita 1,68 lei/kWh, cu 21 bani/kWh ori 11,1% mai puțin decât prețul în vigoare.