ANRE propune majorarea cu 3,2 la sută a tarifului la energia electrică consumatorii casnici2Foto© deschide.md

ANRE propune majorarea cu 3,2 la sută a tarifului la energia electrică consumatorii casnici

, 11 știri, 6 vizualizări

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) propune spre examinare în ședință publică majorarea cu 3,2 la sută, până la 1,85 lei pentru un kilowatt/oră la energia electrică furnizată de Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL, scrie pe o rețea de socializare Octavian Calmîc, director al ANRE. El face referire la Proiectul de ajustare a tarifelor de distribuție a energiei electrice și a prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice, plasat astăzi pe pagina oficială a autorității de reglementare.

Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL a solicitat tariful de 1,94 lei/kWh sau cu 8,6 la sută mai mult față de tariful in vigoare, respectiv 1,79 lei/kWh.

Potrivit proiectului, ANRE propune spre examinare în ședință publică o majorare cu 14,9 la sută, până la 2,19 lei/kWh a tarifului la energia electrică furnizată de societate SA Furnizarea Energiei Electrice Nord. Compania din nordul Moldovei a solicitat o creștere cu 22,46 la sută a tarifului, până la 2,34 lei/kWh, față de tariful in vigoare de 1,91 lei/kWh