ANSA a depistat la Ialoveni două focare de molie minieră la tomate
Foto: unimedia.info

ANSA a depistat la Ialoveni două focare de molie minieră la tomate

7 știri, 4

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, proprietarilor terenurilor li s-a recomandat instalarea capcanelor feromonale pentru capturarea dăunătorului – fluturelui Tuta, atât în interiorul serei, cât și pentru teritoriul aferent serei, se recomandă ca zonele de aerisire și cele de ventilație în seră să fie acoperite cu plase speciale.

Din momentul capturării fluturilor de Tuta absoluta, s-au întreprins măsuri de combatere, inclusiv, aplicarea de tratamente cu insecticide permise pentru utilizare în Republica Moldova.

La moment situația fitosanitară se monitorizează, conform planului de acțiuni întocmit de către colaboratorii DRSA Ialoveni, în colaborare cu Direcția protecția și sănătatea plantelor și agenții economici.

ANSA atenționează că potrivit legii cu privire la protecția plantelor și la carantina fitosanitară, în procesul de cultivare a plantelor, persoanele fizice și juridice, indiferent de tipul de proprietate și forma juridică de organizare, sunt obligate să efectueze cercetarea sistematică a semănăturilor și a plantațiilor.

    Citește pe tv8.md