„Apă-Canal” spune că agenții economici s-ar face vinovați de mirosul urât din Chișinău17Foto© agora.md

„Apă-Canal” spune că agenții economici s-ar face vinovați de mirosul urât din Chișinău

, 35 știri, 3 vizualizări

Mirosul neplăcut din Chișinău, înregistrat în ultima perioadă, este cauzat de către unii agenții economici, care deversează direct la Stația de Epurare ape uzate cu concentrații maxim-admisibile. Drept dovadă, circa trei tone de resturi de la pește au fost depistate în grătarele de la Stația de Epurare, a anunțat astăzi Apă-Canal Chișinău.

Astfel, pe parcursul zilei de ieri, specialiștii furnizorului de apă au efectuat mai multe controale la unii agenți economici. Prin urmare, la unul dintre agenții economici care se ocupă cu prelucrarea peștelui au fost depistate chiar în sistemul de canalizare resturi de pește.

„În acest context, specialiștii ACC vor estima prejudiciile aduse sistemului de canalizare și SE. Mai mult, cei vinovați de situația creată vor fi pedepsiți. De asemenea, verificările agenților economici și prelevarea probelor vor continua și în următoarele zile. Responsabilii furnizorului de apă estimează că lista agenților economici vinovați de situația creată vor crește”, se mai precizează în comunicatul ACC.