Comentariul Departamentului de Stat SUA privind invalidarea alegrilor a fost dur - expert
Foto: noi.md

Comentariul Departamentului de Stat SUA privind invalidarea alegrilor a fost dur - expert

4 știri, 5

Comentariul Departamentului de Stat al SUA privind invalidarea alegerilor din municipiul Chișinău a fost unul prompt și foarte dur adresat guvernării de la Chișinău, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, experta Asociației pentru Politică Externă (APE), Ala Roșca. Ea a prezentat un studiu privind relațiile dintre Republica Moldova și SUA și a subliniat că, prin comentariul său, Washingtonul a punctat necesitatea asigurării unei justiții corecte și neinfluențate politic în Republica Moldova.

Statele Unite susțin Republica Moldova încă de la declararea independenței, dar din cauza problemelor interne, inclusiv a nivelului înalt de corupție, atât investițiile americane, cât și sprijinul din partea Guvernului american nu sunt pe deplin valorificate, potrivit studiului prezentat de Ala Roșca, citat de „Radio Chișinău”.

Referindu-se la restanțele Republicii Moldova, experta a menționat și comentariul recent al Departamentului de Stat referitor la invalidarea alegerilor. Ea califică acest comentariu drept o avertizare clară că astfel de manipulări și influențe asupra justiției nu vor fi acceptate, iar oficialii moldoveni trebuie să țină cont de astfel de mesaje.

„Mesajul clar că organele judiciare nu trebuie să fie influențate politic, că trebuie să fie independente și să se ghideze de profesionalism și legislație este un mesaj foarte clar, prompt, foarte dur adresat guver...

    Citește pe ziarulnational.md