Apelul Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control2Foto© publika.md

Apelul Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control

, 5 știri, 4 vizualizări

Delegația R. Moldova a solicitat componentei transnistrene să dispună măsuri imediate în vederea deblocării activității observatorilor militari și a eliminării necondiționate a barierelor instalate neautorizat și abuziv, cu informarea în termene restrânse a conducătorilor delegațiilor în CUC și a reprezentanților Ucrainei și ai OSCE în CUC.

Apelul vine în legătură cu acțiunile cu caracter unilateral ale exponenților de la Tiraspol, care sub pretextul gestionării regimului stării de urgență au fortificat ilegal infrastructura “posturilor de control” în perimetrul Zonei de Securitate, transmite medianews.md.

Totodată, delegația moldovenească a intervenit către toți participanții în CUC cu solicitarea de a fi depuse toate eforturile posibile în vederea lichidării încălcărilor fixate, neadmiterii acestora pe viitor, precum și a stabilirii unor mecanisme de conlucrare efective ale Forțelor Mixte de Pacificare, în strictă conformitate cu prevederile documentelor-cadru ale misiunii de menținere a păcii de pe râul Nistru.