Aproape 3500 de mașini din stînga Nistrului au obținut numere neutre2Foto© deschide.md

Aproape 3500 de mașini din stînga Nistrului au obținut numere neutre

, 5 știri, 3 vizualizări

Într-un răspuns pentru IPN, Agenția Servicii Publice (ASP) menționează că nu deține date privind numărul total de vehicule înmatriculate în partea stîngă a Nistrului, deoarece nu există un schimb de informații între autoritățile competente de la Chișinău și cele din partea stîngă a Nistrului.

ASP precizează că oferă servicii de eliberare a plăcuțelor neutre pentru deținătorii de automobile din stînga Nistrului în baza programării electronice preventive. Programarea electronică se efectuează conform bazei de date a părții transnistrene și nu poate fi influențată de reprezentanții ASP. Însă nu în toate cazurile de programare solicitanții de servicii se prezintă pentru obținerea plăcuțelor cu numere de înmatriculare neutre.

Costurile pentru înmatricularea unui vehicul cu plăcuțe de înmatriculare neutre se constituie din următoarele componente: 400 de lei costă certificatul de înmatriculare, 400 de lei - identificarea vehiculului (pentru cele importate după 24 aprilie 2018), precum și plata pentru revizia tehnică. Acest serviciu este prestat de către un agent economic din stînga Nistrului.