Ar fi încercat să obțină permisul de conducere, fără examene, în schimbul a 3100 de lei. Isprava unui bărbat de la Bălți2Foto© curentul.md

Ar fi încercat să obțină permisul de conducere, fără examene, în schimbul a 3100 de lei. Isprava unui bărbat de la Bălți

, 10 știri, 11 vizualizări

Un bărbat din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi încercat să exercite influență asupra membrilor comisiei de examene din cadrul Secției de înmatriculare a transportului și calificarea conducătorilor auto din Bălți în scopul eliberării, fără examene, a unui permis de conducere.

Potrivit denunțătorului, bănuitul i-ar fi promis că îl poate ajuta să obțină permisul de conducere fără a susține examenele și că i-ar putea determina pe examinatorii din cadrul SÎTCCA din Bălți să-l promoveze la probele teoretice și practice. Pentru serviciile de intermediere, bărbatul i-ar fi cerut 3100 de lei.

Pe acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Astfel, banii au fost transmiși sub controlul CNA, iar bănuitul a fost reținut în flagrant. În prezent, acesta este reținut pentru 72 de ore și riscă până la 6 ani de închisoare, în cazul în care va fi găsit vinovat.