Arena mare a Circului va deveni scenă de teatru pentru copii
Foto: stirilocale.md

Arena mare a Circului va deveni scenă de teatru pentru copii

5 știri, 4

Arena mare a Circului din Chișinău va găzdui în data de 10 septembrie, începând cu ora 14.00, un spectacol muzical inspirat din comedia lui William Shakespeare,,,Visul unei nopți de vară”, prezentat de „Teatrului Copiilor”. O parte din suma colectată din vânzarea biletelor va fi alocată pentru reparația edificiului, transmite IPN.

40 de actori copii, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, vor cânta, dansa și vor face acrobații. Coloana sonoră va fi interpretată live de personajele din piesă, acompaniate de o orchestră a copiilor. În timpul spectacolului Arena mare a Circului va fi scăldată într-un show de lumini.

Într-o conferință de presă, solistul trupei „Gândul Mâței”, Nicu Țărnă, a remarcat că acțiunea va avea loc în cadrul inițiativei sociale #LumineazăCircul, lansată în primăvară de formația Gândul Mâței. Implicarea copiilor în astfel de acțiuni este o noutate, iar astfel se încearcă „îmbolnăvirea” oamenilor de cultură”.

Andrei Chistol, secretarul de stat al Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a spus că idea lansată în primăvară, iar acum asigurându-i-se continuitatea printr-un proiect axat pe teatrul pentru copii, merită să fie susținută în continuare. „Sper într-o zi să putem vorbi și despre un proiect mai mare care să vizeze teatrul din Chișinău”, a spus Andrei Chistol.

„Copiii vor fi cei care vor crea atmosfera unui spectacol dramatic. Este visul unei nopți...

    Citește pe stirilocale.md