Armata Națională intervine în zonele afectate de ninsori
Foto: adevarul.ro

Armata Națională intervine în zonele afectate de ninsori

21 știri, 65

Armata Națională intervine cu militari și unități de tehnică specială pentru ajutarea populației și înlăturarea consecințelor căderilor de zăpadă.

Potrivit șefului Centrului Operațional de Comandă, locotenent-colonel Dumitru Sîli, în toate garnizoanele militare au fost create echipe de intervenție, dotate cu mijloace tehnice pentru a acționa, la solicitarea autorităților locale, în zonele afectate de ninsori.

Sursa a specificat că militarii din Brigada „Dacia” acționează la Cahul, iar cei din Divizionul de Artilerie - la Ungheni.

Ofițerul de presă Ministrul Apărării, Ala Diaconu a menționat că armata Națională dispun de forțe și va interveni cu tehnica specială de tracțiune.

De asemenea, echipe formate din peste 300 de militari ai Brigăzii „Ștefan cel Mare”, Regimentului Rachete Antiaeriene, Batalionului de Gardă, Batalionului 22 de Menținere a Păcii, Batalionului cu Destinație Specială și Batalionului de Geniu sunt pregătiți să intervină în municipiul Chișinău.

Armata Națională dispune de forțe și mijloace pregătite să intervină, la solicitarea autorităților publice locale, pentru lichidarea efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile.

    Citește pe publika.md


    Igor Dodon, un an
    Președintele Dodon a dispus mobilizarea totală a efectivului Armatei Naționale