Asfaltul proaspăt turnat pe bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală a început deja să cedeze

Asfaltul proaspăt turnat pe bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală a început deja să cedeze

6 știri, 11

Lucrările nu au fost duse încă la bun sfârșit, dar neregulile au început deja să apară. Asfaltul proaspăt turnat pe bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală a început deja să cedeze. Municipalitatea dă vina pe temperaturile caniculare, în timp ce specialiștii afirmă că aceste probleme puteau fi lesne evitate.

În preajma stațiilor pentru troleibuze de pe bulevardul Ștefan cel Mare asfaltul a început deja să se deformeze.

"În cazul de față, la stațiile transportului public, sunt solicitări diferite a sarcinii transportului. Sunt sarcini de frânare, de accelerare, care se repetă de mii de ori pe zi, în același lor. Trebuie de prevăzut aceste lucruri și în etapa de proiectare și, mai apoi, la execuție"

,a spus doctorul conferențiar, expert în construcții rutiere, Sergiu Bejan.

"Cauzele au fost degradările stratului de fundație, dar și temperaturile ridicate din această vară", a spus șeful adjunct Direcția Transport, Oleg Caraman.

"Dacă se face, se face la calitate, investește o dată și atâta tot, pe zece ani înainte, numai nu așa, nici jumătate de an a trecut și sunt deja denivelări strașnice."

"Eu sunt de acord, într-adevăr pot fi probleme și la nivel de proiectare, și la nivel de execuție, și la nivel de consultanță. Recepția finală va fi făcută doar după ce vor fi remediate toate neconformitățile. Cei care au construit, începând de la antreprenor, finalizând cu cei care au făc...

    Citește pe publika.md