Asistență psihologică și socială pentru deținuți, înainte și după ce vor ieși din închisoare2Foto© jurnal.md

Asistență psihologică și socială pentru deținuți, înainte și după ce vor ieși din închisoare

, 4 știri, 10 vizualizări

Prezentă la evenimentul de prezentare, secretara de stat a Ministerului Justiției, Nadejda Burciu, a vorbit despre importanța reintegrării sociale a persoanelor care au ieșit din detenție și angajarea acestora în câmpul muncii. „Ministerul Justiției își propune să eficientizeze mecanismul de interacțiune dintre instituții, pentru o mai bună reintegrare în societate a foștilor deținuți.

Pentru a reduce riscul de recidivă sînt necesare intervenții pe mai multe dimensiuni, cum ar fi găsirea unui loc de trai, angajarea în câmpul muncii, restabilirea relațiilor cu familia și comunitatea, dar și schimbarea comportamentului infracțional”, a spus secretara de stat Nadejda Burciu.

Astfel, în următorii trei ani, în cadrul proiectului va fi dezvoltat un pachet de servicii psiho-sociale axat pe creșterea șanselor de reintegrare socială a persoanelor condamnate la o pedeapsă privativă de libertate, care va influența reducerea nivelului de recidivă și creșterea siguranței în comunitate. De asemenea, vor fi desfășurate programe care să corespundă nevoilor deținuților și să consolideze legătura acestora cu familia și comunitatea, iar la nivelul localităților va fi creată o rețea de instituții pentru serviciile de asistență post-eliberare.