Asociația Judecătorilor, în susținerea judecătoarei Viorica Puica, pentru numirea acesteia de către Parlament la CSJ© zdg.md

Asociația Judecătorilor, în susținerea judecătoarei Viorica Puica, pentru numirea acesteia de către Parlament la CSJ

, 5 știri, 5 vizualizări

Aceasta a fost declarată învingătoare a concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, dar pentru a fi numită la CSJ trebuie votată în Parlament. Comisia juridică a respins, însă, candidatura acesteia, fără a invoca vreun motiv legal, după cum a atenționat societatea civilă, iar ulterior, subiectul a fost retras de pe agenda ultimei ședințe plenare a Parlamentului, la propunerea șefei Legislativului, Zinaida Greceanîi.

În acest context, Asociația Judecătorilor cheamă toate instituțiile statului să depună eforturi consolidate pentru valorificarea independenței puterii judecătorești, determinând astfel, încrederea societății în justiție.

Viorica Puica este judecătoarea care a suspendat decretul președintelui Igor Dodon prin care i-a fost retrasă cetățenia moldovenească fostului președinte al României, Traian Băsescu. Ulterior, aceasta a fost recuzată din proces la cererea lui Igor Dodon.