Astăzi, UE a aprobat noi sancțiuni împotriva Belarusului pentru rolul său de sprijinire a invaziei militare ruse în Ucraina2Foto© timpul.md

Astăzi, UE a aprobat noi sancțiuni împotriva Belarusului pentru rolul său de sprijinire a invaziei militare ruse în Ucraina

, 5 știri, 49 vizualizări

Uniunea Europeană a aprobat astăzi, 2 martie, noi sancțiuni împotriva Belarusului pentru rolul său de sprijinire a invaziei militare ruse în Ucraina, transmite Reuters. Marea Britanie anunță că i-a sancționat pe patru responsabili militari cu rang înalt din Belarus. „Regimul Lukașenko va trebui să suporte consecințele sprijinului său pentru Putin”, a afirmat ministrul britanic de externe, Liz Truss. În același timp, Londra afirmă că lumea nu-l va ierta pe Vladimir Putin, care a atacat Ucraina, potrivit jurnaltv.md.

„Sângele este pe mâinile lui Putin. Și nu doar sângele ucrainenilor, dar și al bărbaților, pe care i-a trimis la moarte sigură. El violează nu doar legile internaționale, dar și legile umane la scară industrială. Lumea nu va accepta asta!”.

Sancțiunile Londrei cu efect imediat aplicate Minskului îi vizează pe șeful de stat-major al armatelor și ministru adjunct al apărării, precum și pe alți trei responsabili militari cu rang înalt. Cei patru nu mai au dreptul să călătorească în Marea Britanie, iar averile lor în țară sunt înghețate. Două companii militare din Belarus sunt, de asemenea, sancționate, a menționat Lizz Truss.