Atașații militari acreditați în Republica Moldova s-au reunit la Ministerul Apărării
Foto: today.md

Atașații militari acreditați în Republica Moldova s-au reunit la Ministerul Apărării

5 știri, 2

Reuniunea anuală a atașaților militari acreditați în Republica Moldova a avut loc astăzi la Ministerul Apărării. În cadrul evenimentului, a fost abordată cooperarea externă pe dimensiunea apărării din anul curent.

În prezent, în Republica Moldova sunt acreditați 29 atașați militari. Cinci state – România, SUA, Federația Rusă, Polonia și Ucraina – au diplomați militari cu sediul la Chișinău, iar restul – cu sediul la București, Kiev, Belgia și Regatul Țărilor de Jos.

La reuniune, ministrul Apărării Eugen Sturza a menționat că prin intermediul proiectelor și inițiativelor comune au fost consolidate capabilitățile militare ale Armatei Naționale pe domenii cheie cum ar fi sistemul de învățământ militar, instruirea, personalul, resursele tehnico-materiale și infrastructura.

“Datorită dumneavoastră, cei care sunteți mesagerii armatelor pe care le reprezentați, am reușit să menținem și în acest an relații bune de colaborare cu partenerii noștri”, a spus Eugen Sturza.

Locotenent-colonelul Tatiana Ionel, șefa Direcției Cooperare Internațională a trecut în revistă principalele acțiuni desfășurate pe dimensiunea externă, care au avut ca obiectiv realizarea și promovarea reformelor sectorului de apărare și sporirea imaginii instituției militare la nivel internațional.

Astfel, Tatiana Ionel s-a referit la colaborarea cu Uniunea Europeană, NATO, OSCE, în cadrul unor proiecte, cum ar fi: i...

    Citește pe moldova.org