Atleta moldoveancă Elena Răducan, convocată la Special Olimpics Summer Games 2019
Foto: www.realitatea.md

Atleta moldoveancă Elena Răducan, convocată la Special Olimpics Summer Games 2019

4 știri, 6

Atleta moldoveancă Elena Răducan va participa în cadrul echipei naționale a Italiei la evenimentul sportiv mondial Special Olimpics Summer Games, care se va desfășura în perioada 8-22 martie 2019, în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, transmite IPN. Atleta Elena Răducan a fost convocată, în calitate de membru titular al echipei Sesamo Rho (Milano), la categoria bowling. În scrisoarea Special Olimpics Italia, adresată tinerei, se menționează: „un eveniment atât de important va încorona parcursul desfășurat în acești ani de către atletă și va fi un motiv de imensă mândrie pentru întreaga echipă”.

Potrivit organizatorilor, la eveniment vor participa 7 mii de atleți din 160 de țări ale lumii, care vor concura la 24 de discipline sportive, alături de 2 500 de antrenori și 20 de mii de voluntari. La competițiile sportive sunt așteptați peste 500 mii de spectatori.

Tânăra Elena Răducan este cunoscută la nivel național în Italia, a participat în ultimii ani la zeci de competiții sportive dedicate persoanelor cu dizabilități și a obținut numeroase trofee, medalii, diplome. Decizia Special Olimpics Italia de a o convoca pentru Jocurile Mondiale înseamnă recunoașterea meritelor și prestației sportive a Elenei Răducan, dar și a parcursului său impresionant. Tânăra a fost anunțată că toate cheltuielile de participare vor fi acoperite de Special Olimpics Italia, iar echipamentul ...

    Citește pe realitatea.md    Tendințe