Autobuze noi, fabricate în România, pe străzile din Chișinău
Foto: www.realitatea.md

Autobuze noi, fabricate în România, pe străzile din Chișinău

6 știri, 4

Pe străzile din Chișinău au început să circule autobuze fabricate în România! Pe vehiculele albe scrie „Produs în România”, în culorile tricolorului.

Potrivit portalului de peste Prut, autobuzele circulă pe un traseu care trece prin centrul capitalei moldovene. Municipalitatea, lăsată fără conducere după suspendarea din funcție a primarului Dorin Chirtoacă din cauza problemelor penale, nu a dat încă detalii despre câte asemenea vehicule sunt în circulație sau dacă este vorba doar de o probă.

Autobuzele sunt modelul City Bus Diamond, un produs al companiei Euro Bus Diamond. Este o companie nouă, care a început să producă în 2014, și are sediul în județul Ilfov, în comuna Ciorogârla. Potrivit descrierii de pe site-ul companiei, autobuzul City Bus Diamond este proiectat și dezvoltat în cooperare cu Universitatea Politehnică din București.

„Cu o capacitate de transport impresionantă, confort sporit, siguranță crescută și design avangardist, stabilește un standard unic pentru transportul urban de călători. Modelul City Bus Diamond, cu podea 100% coborâtă, echipat cu motor Mercedes-Benz Euro VI de ultima generație, oferă un succes garantat pe termen lung indiferent de exigențele cumpărătorului.

City Bus Diamond oferă soluții practice pentru transportul urban de călători, un design armonios cu interior luminos și primitor grație suprafețelor vitrate extinse, uși spațioase ce permit...

    Citește pe timpul.md