Autoritatea Aeronautică Civilă solicită Avia Invest să prezinte baza de cost a tarifelor la serviciile aeroportuare© deschide.md

Autoritatea Aeronautică Civilă solicită Avia Invest să prezinte baza de cost a tarifelor la serviciile aeroportuare

, 6 știri, 55 vizualizări

Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat concesionarului „Avia Invest” SRL să prezinte baza de cost a tarifelor la serviciile aeroportuare pentru anul 2020. Potrivit AAC, solicitarea vine ca urmare a eliminării unor incoerențe a cadrului normativ, în anul 2019, cât și a recomandărilor expuse de Curtea de Conturi într-un audit cu privire la conformitatea încheierii și executării prevederilor contractului de parteneriat public-privat, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Autorității se menționează că aplicarea Metodologiei menționate va aduce transparență la calcularea tarifelor aeroportuare aplicate pe Aeroportul Internațional Chișinău. De asemenea, va asigura protejarea intereselor utilizatorilor de servicii aeroportuare și a pasagerilor și va contribui la creșterea accesibilității serviciilor transportului aerian.

AAC mai menționează că acest exercițiu are scopul de a minimiza riscul aplicării practicilor neconcurențiale sau a eventualelor abuzuri de poziția dominantă din partea entității de administrare a aeroportului.