Autoritățile anunță că au fost finalizate lucrările de curățare a circa 2 km din albia râului Bâc5Foto© zdg.md

Autoritățile anunță că au fost finalizate lucrările de curățare a circa 2 km din albia râului Bâc

, 10 știri, 3 vizualizări

Lucrările de curățare a albiei râului Bâc, în perimetrul străzii Feredeului cu strada Mihai Viteazul, pe o lungime de circa doi km, au fost finalizate. Iar la moment sunt desfășurate lucrări de amenajare a malurilor râului, care urmează a fi finalizate în decurs de o săptămână, susțin reprezentanții Primăriei Chișinău.

Lucrările de curățare s-au desfășurat în două etape: de la str. Feredeului până la str. Petru Rareș (unde albia râului este betonată) și pe tronsonul str. Petru Rareș - str. Mihai Viteazul, fiind excavate 36 mii tone nămol și executate lucrări curățire a vegetației din bazinul râului. Nămolul evacuat fost stocat pentru câteva zile pe mal, după care transportat la o platformă municipală destinată recultivării ulterioare.

Lucrările de curățare a râului Bâc au fost realizate de către un antreprenor, desemnat în bază de concurs, conform contractului de realizare a lucrărilor, semnat cu Î.M. „Direcția construcții capitale". Costul proiectului este de circa 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.