Autoritățile instalate de armata rusă în regiunea Zaporojie propun încetarea focului în jurul centralei nucleare din Energodar6Foto© deschide.md

Autoritățile instalate de armata rusă în regiunea Zaporojie propun încetarea focului în jurul centralei nucleare din Energodar

, 9 știri, 10 vizualizări

Autoritățile pro-ruse de ocupație din regiunea ucraineană Zaporojie au propus încetarea focului în jurul celei mai mari centrale nucleare din Europa, scrie meduza.

Potrivit Ria Novosti, o asemenea afirmație a fost făcută de Vladimir Rogov, un oficial al administrației de ocupație instalată de armata rusă în regiune. Acesta a declarat că Organizația Națiunilor Unite și Uniunea Europeană ar trebui să discute despre introducerea unei încetări a focului, decât despre demilitarizare.

Amintim că în ultima perioadă au avut loc mai multe atacuri asupra centralei nucleare din orașul Energodar. Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc de aceste incidente, iar ONU și G7 au solicita intervenția experților internaționali, de rând cu demilitarizarea zonei.