Autoritățile ruse au blocat site-urile organizațiilor străine
Foto: www.publika.md

Autoritățile ruse au blocat site-urile organizațiilor străine

6 știri, 4

Autoritățile ruse au blocat marți site-urile organizațiilor străine active în Rusia, desemnate drept „indezirabile” pe teritoriul rus, printre care cel al mișcării politice Open Russia (Rusia deschisă) a fostului oligarh în exil Mihail Hodorkovski, informează AFP.

O lege semnată în 2015 de Vladimir Putin permite desemnarea organizațiilor străine ce activează în Rusia drept „indezirabile”. Ulterior, acestea pot fi interzise, fie că este vorba de ONG-uri, fundații sau întreprinderi.

Agenția rusă pentru monitorizarea mass-media, Roskomnadzor a anunțat într-un comunicat că a adăugat, la cererea Parchetului General, pe lista organizațiilor blocate pe teritoriul rus site-urile a 11 organizații ce corespund în prezent acestei clasificări.

Printre aceste organizații se numără structuri britanice având legături cu Open Russia, precum și Institute of Modern Russia, afiliată Open Russia și prezidată de fiul opozantului, Pavel, dar și fundația Open Society finanțată de George Soros.

Lansată în septembrie 2014 de către Mihail Hodorkovski, mișcarea Open Russia vizează unirea forțelor proeuropene în Rusia, în vederea constituirii unei opoziții comune împotriva președintelui Vladimir Putin.

Odată cu apropierea alegerilor prezidențiale, în martie 2018, fostul oligarh și-a exprimat susținerea atât pentru opozantul Aleksei Navalnîi, care nu va putea candida din cauza trecutului său judiciar, c...

    Citește pe independent.md