Autospecialele donate de Moscova, pe străzile Chișinăului5Foto1Video© zdg.md

Autospecialele donate de Moscova, pe străzile Chișinăului

, 10 știri, 18 vizualizări

CHIȘINĂU, 16 oct - Sputnik. La eveniment a participat primarul Ion Ceban și ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov. Autospecialele au fost produse în 2017 și costă un milion și jumătate de lei fiecare. Administrația Primăriei Chișinău susține că, deși mașinile nu sunt noi, sunt într-o stare tehnică excelentă și vor fi de mare ajutor Capitalei.

Edilul-șef, Ion Ceban, a menționat că achiziționarea a cinci utilaje noi de acest fel ar fi costat bugetul municipalității 2,1 milioane de lei fiecare. Ceban a mai spus că municipiul Chișinău avea mare nevoie de astfel de autospeciale, întrucât în prezent Exdrupo deține unități vechi și care se defectează foarte des.  Capitala ar mai avea nevoie de încă 30 de unități de acest tip.

”Ele sunt multifuncționale aceste mașini, începând cu spălat și deszăpezit, împrăștierea materialului antiderapant și tot așa. Sunt mașini foarte scumpe, sunt mașini foarte funcționale, sunt mașini de care municipalitatea are nevoie și sper că o să ne ajute. Vreau să mulțumesc colegilor și prietenilor noștri din Federația Rusă pentru această donație”, a declarat primarul Ion Ceban.