AVEREA noului ministru al Afacerilor Externe, Nicu Popescu2Foto© unimedia.info

AVEREA noului ministru al Afacerilor Externe, Nicu Popescu

, 9 știri, 8 vizualizări

Noul ministru al Afacerilor Externe a obținut anul trecut salarii de zeci de mii de euro. Din declarația de avere și interese personale a acestuia aflăm însă că Nicolae Popescu nu are în proprietate niciun bun imobil sau mobil, în timp ce familia sa deține trei apartamente, o vilă, dar și un automobil, scrie ZDG.MD

În perioada 2018 – 2019, noul ministru de Externe a obținut un salariu cumulativ de circa 83 de mii de euro de la Institutul pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene, dar și de la Consiliul European pentru Relații Externe. La acest venit s-a mai adăugat și salariul soției de la Banca Societe Generale, în mărime de 15,7 mii de euro.

Ministrul declară că anul trecut a mai primit o remunerare de aproape 1 400 de euro de la Fundația Națională de Științe Politice din Paris, 104 mii euro cu titlu de „indemnizație/contribuție la fondul de pensionare” din partea Institutului pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene, și încă circa 11 mii de lire de sterline (echivalentul a circa 12 mii de euro), obținuți din darea în chirie a unui apartament.